پیک خبری 15، معرفی ماهواره های سنجش از دور

1397/02/11 تعداد بازدید: 2519
print
پیک خبری 15، معرفی ماهواره های سنجش از دور

 ماهواره سنجش از دور سنتینل 1 (Sentinel 1)

توسط: جعفر رکنی

ماهواره سنتینل به عنوان سری ماهواره‌های آژانس فضایی اروپا است. مدار این ماهواره خورشید آهنگ و قطبی و در ارتفاع 786 کیلومتر می‌باشد. منطقه تحت پوشش این ماهواره از عرض 84 درجه شمالی تا 56 درجه عرض جنوبی می‌باشد. 
سرمایه‌گذاری این ماهواره توسط اتحادیه اروپا و امور اجرایی آن توسط آژانس فضایی اروپا در قالب برنامه کوپرنیک انجام شده و شامل مجموعه‌ای از دو ماهواره است. 
در ۲۵ فوریه ۲۰۱۴ نخستین ماهواره این گروه به نام سنتینل-۱ای در سکوی پرتاب خود در کورو واقع در گویان فرانسه رسید و در ۳ آوریل ۲۰۱۴ توسط موشک سایوز به فضا پرتاب شد.
سنتینل۱ پیوستگی داده‌های مأموریت‌های انویست و ماهواره سنجش از دور اروپا را با بهبودهایی در زمینه بازبینی، پوشش، به هنگام‌ بودن و قابلیت اعتماد داده‌ها فراهم می‌کند. خلاصه‌ای از کاربردهای این ماهواره عبارت است از:
- پایش مناطق یخ‌بسته دریاها و محیط زیست شمالگان و مراقبت از محیط‌های دریایی
- پایش مخاطرات سطح زمین
- نقشه‌برداری از سطح زمین، جنگل، آب و خاک
- پشتیبانی امدادرسانی در مواقع بحران و مخاطرات طبیعی
- ماهواره‌های سنتینل1 در زمینه تحلیل زمین‌لرزه‌ها با استفاده از تکنیک‌های تداخل‌سنجی رادار دهانه ترکیبی (InSAR) با سرعت و دقت بیشتری نسبت به دیگر تکنیک‌ها عمل می‌کند.
لازم به ذکر استSentinel-1  در 3 آوریل 2014 مأموریت خود را آغاز کرد. ماهواره یک مدار قطبی است که به صورت راداری تصویر برداری را انجام می‌دهد و قادر است که پدیده‌ها و عوارض را در شب و روز بدون در نظر داشتن شرایط آب و هوایی جمع‌آوری و اخذ کند. هم‌چنین می‌تواند در بدترین شرایط آب و هوایی نیز به جمع آوری اطلاعات از سطح زمین بپردازد. این ماهواره در محدوده طول موج ماکروویو و باند C تصویربرداری می‌نماید. 
سنتینل 1 در باند C راداری به تصویربرداری از سطح زمین می‌پردازد و در چهار حالت مختلف، تصویربرداری‌های با وضوح قابل قبول تا حد 5 متری و پوششی در عرض 400 کیلومتر را فراهم می‌آورد. مدار قطبی بودن آن و قابلیت قطبش دوگانه این ماهواره باعث تحویل سریع داده‌ها از ماهواره به ایستگاه‌های زمینی شده است. این ماهواره از یک رادار با روزنه مجازی برخوردار است که تصاویری با قدرت تفکیک بالا را ارائه می‌دهد.
این ماهواره هم‌چنین به گونه‌ای طراحی شده است تا در یک حالت عملیاتی بدون وقفه تصویر‌برداری از تمام مناطق کره زمین از جمله مناطق ساحلی، راه‌های حمل و نقل و پوشش اقیانوسی در سطح کلان را انجام دهد.
هم اکنون اخذ تصاویر این ماهواره رایگان می‌باشد.
برای دانلود تصاویر سنتینل از سازمان فضایی اروپا می‌توانید به آدرس اینترنتی 
http://scihub.copernicus.eu/dhus/#/home
پس از تأیید عضویت می‌توانید برای هر منطقه تصویر مورد نظر را دانلود کنید توجه داشته باشید حجم فایل‌ها معمولاً بالای دو گیگابایت می‌باشد که لزوم داشتن سرعت اینترنت بالا، زمان کافی و حجم کافی جهت ذخیره بایستی وجود داشته باشد.
در صورت علاقمندی خوانندگان در شماره‌های بعدی سایر ماهواره‌ها از این سری نیز بانضمام کاربردهای آن معرفی شده و در صورت امکان به ذکر مثال‌هایی به پژوهش‌های انجام شده نیز خواهیم پرداخت.
 
استخراج از: سایت www.Girs.ir و کتب تخصصی و مقالات داخلی و خارجی
پیام ها:

loader
لینک های تصویری