آغاز به کار بزرگترین رویداد استارت آپی علوم زمین کشور در مشهد

1397/08/23 تعداد بازدید: 2547
print

بزرگ ترین رویداد استارت آپی علوم زمین کشور با هدف تعامل و همکاری فارغ التحصیلان صاحب ایده و سرمایه گذاران این بخش در اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق با سخنرانی دکتر قادری فر رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری روز چهارشنبه 97/8/27 آغاز به کار کرد.

به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، دکتر قادری فر در این افتتاحیه این رویداد را که سه روز به طول خواهد انجامید نقطه عطفی در تجاری سازی ایده های نو در حوزه علوم زمین و ایجاد کسب و کارهای نوپا در این حوزه دانست و با اظهار خوشوقتی از برگزاری این رویداد اظهار امیدواری کرد مرکز نوآوری های علوم زمین به زودی در زیر مجموعه اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق راه اندازی شود و پشتیبان ایده‌های نو در این حوزه باشد.

رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم گفت: این معاونت تلاش کرده است با توسعه مفهومی به نام اکوسیستم نوآوری و زیست بوم فناوری در کشور، جریان دانش و تولید علم در کشور را به نظام عرضه وصل کند.
اسماعیل قادری فر افزود: این معاونت همچنین تلاش کرده است، نظام تحریک تقاضا و بازارسازی در حوزه علم را با استفاده از ظرفیت های بالقوه در مراکز علمی و تحقیقاتی کشور و همچنین بهره گیری از سرمایه عظیم نیروی انسانی شامل بیش از 33 میلیون جوان ایرانی و 4.5 میلیون دانشجو در مراکز دانشگاهی کشور را بوجود آورد.
وی اظهار داشت: ایران از نظر تولید علم و پرورش محققان در رشته زمین شناسی و اکتشافات معدنی جزو کشور های شاخص دنیاست لذا تلاش کرده ایم زنجیره های واصل و حلقه های واسط برای توسعه نوآوری و کارآفرینی را به هم متصل کنیم.
وی گفت: یکی از معضلات اساسی در حوزه تخصصی زمین شناسی این است که دانش آموختگان این رشته با معضل بیکاری مواجهند.
قادری فر افزود: ایران در کنار ظرفیت های عظیم و بالقوه ای که از نظر منابع معدنی دارد، جزو پنج کشور برتر دنیا در این حوزه است اما در حوزه کارآفرینی و ثروت زایی از این منبع خدادادی بی بهره مانده و صرفا درآمد ناچیزی از خام فروشی مواد معدنی پس از چند مرحله اکتشاف و استحصال و برخی اقدامات مقدماتی به دست آورده است.
وی اظهار داشت: ارزش افزوده ای که در دل منابع معدنی وجود دارد، دهها برابر مقداری است که ما از آن به دست می آوریم لذا این رویداد کارآفرینی و استارت آپی که برای اولین بار در کشور در حوزه علوم زمین برگزار شده است، گام جدی و امیدبخش در جهت پیوند ظرفیت های نوآورانه و فناورانه به کارآفرینی مبتنی بر علم و دانش است.
وی گفت: برگزاری چنین رویدادی مقدمه ای برای تشکیل مراکز نوآوری علوم زمین است که نخستین مرکز نوآوری در حوزه علوم زمین در مشهد راه اندازی خواهد شد.
قادری فر با اعلام حمایت دولت از رویدادهای استارت آپی در حوزه علوم زمین افزود: در کنار برگزاری این رویدادها، باید مدیران تشکلهای مردم نهاد که در این رویداد حضور می یابند، ایده های مطرح شده را تبدیل به کسب و کارهای قابل سرمایه گذاری نماید و استارت آپ هایی نیز با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شود.

در ادامه برنامه افتتاحیه رویداد استارت آپی علوم زمین دکتر گل محمدی معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز ضمن اعلام حمایت از ایده های نو در حوزه اکتشافات معدنی و سایر علوم مرتبط خواستار هم افزایی بیشتر دانشجویان و فارغ التحصیلان این حوزه در حلقه ارزش افزوده مواد معدنی شود.

دکتر گل محمدی همچنین اضافه کرد: معدن و صنایع معدنی زمینه بسیار مناسب برای اشتغال و تولید ثروت است و در این میان پرداختن به علوم بین رشته ای بسیاری از مشکلات در بخشهای اقتصادی را حل می کند.
وی اظهار داشت: به عنوان مثال بسیاری از معضلات بخش کشاورزی با راهکارهای علوم زمین قابل رفع است، مسائل مربوط به آب، بافت خاک، ریزمغذی ها و نظایر آن در حوزه کشاورزی در علوم زمین و مواد معدنی مورد توجه قرار گرفته و راه حل های مفید در این بخش ذکر شده است.
وی گفت: در این راستا از چند ماه قبل، پایه گذاری شاخه های بین رشته ای زمین شناسی کشاورزی در کشور توسط سازمان زمین شناسی آغاز شده است.
گل محمدی افزود: تولید ریزمغذی ها و کودهای معدنی بدون اینکه آسیبی به طبیعت وارد کنند، بازخورد بسیار مثبت در سلامت تغذیه مردم، بهبود وضعیت مصرف آب کشاورزی و کنترل آن دارد که در این راستا سازمان زمین شناسی قراردادی با مشاور خارجی برای انجام مطالعات لازم منعقد کرده است.
وی اظهار داشت: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با قدمت 60 ساله، سنگ بنای بسیاری از علوم را در کشور گذاشته است، این سازمان 2 هدف حفظ ثروت و تولید ثروت را به صورت عمده دنبال می کند.
وی گفت: این سازمان برای حفظ ثروت، مخاطراتی که سطح زمین را تهدید می کند، شناسایی می نماید لذا این بخش زمینه مناسبی برای محققان است که با تولید ایده های خلاقانه در زمینه های مختلف از جمله پیشگیری از زلزله و سیل یا موارد متعدد دیگر مانند زمین شناسی پزشکی و مباحث مرتبط با مسائل زیست محیطی وارد عمل شوند و اشتغال ایجاد کنند.
دکتر طاهری مدیر کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق نیز در مراسم افتتاحیه این  رویداد ضمن تشکر از حمایت های استانداری خراسان رضوی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، پارک علم و فناوری خراسان رضوی و دانشگاه های مشهد و سایر شرکت های معدنی این تعامل و همکاری را برای آمادگی فارغ التحصیلان رشته های علوم زمین بسیار با اهمیت دانست. وی به استقبال جوانان فارغ التحصیل اشاره کرد و اظهار داشت: "ما پیگیری و دغدغه اشتغال برای افراد مستعد و جویای کار را وظیفه انسانی خود می دانیم و در همین راستا سعی می کنیم ضمن توجه به دغدغه جوانان شرایط لازم جهت اشتغال آنان را با برگزاری چنین رویدادی فراهم آوریم".

بخش های مختلف رویداد استارت آپی علوم زمین در روزهای پنجشنبه و جمعه نیز ادامه دارد که اخبار تکمیلی متعاقباً اعلام خواهد گردید.
 

 

 

 

  

 

 

 

 

شایان ذکر است، طبق تعریف استارت‌آپ (Start-up) شرکت نوپایی است که راه‌حلی نوین را برای یک مسأله ارائه می‌کند؛ در حالی که تضمینی برای موفقیت کمپانی از طریق راه حل ارائه شده وجود ندارد و در واقع استارت‌آپ سازمانی است موقتی که در جستجوی یک مدل کسب و کار گسترش‌پذیر، تکرارپذیر و سودآور است.
بنابراین آن چه که در شکل‌گیری چنین هسته‌هایی نقش اساسی دارد، بهره‌گیری از خلاقیت و نوآوری  همراه با شناخت دقیق و جامع مسائل مطرح در حوزه‌ای است که استارت‌آپ بر آن متمرکز شده است.
بر اساس این گزارش، در حوزه علوم زمین و در سطح جهانی، رشد فزاینده‌ای در تشکیل استارت‌آپ‌ها در بخش‌ها و محورهای متنوع زیرمجموعه این دانش در قرن 21 مشاهده شده به نحوی که در آغاز سال 2018 حدود 200 استارت‌آپ در حوزه فعالیت‌های معدنی گزارش شده است.
اواخر سال 96، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان از فعالیت 3000 استارت‌آپ در ایران خبر داد و در نیمه دوم سال 1396، انجمن استارت‌آپ در خانه معدن ایران تشکیل شد.
با نگاهی بر استارت‌آپ‌های موفق در حوزه علوم‌زمین در دنیا و شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور ایران مواردی از جمله کاربرد مواد معدنی در کشاورزی، زمین‌گردشگری، فرآوری موادمعدنی، تولید نرم‌افزارهای بومی در حوزه علوم زمین، روش‌های روزآمد در تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی و شناسایی مخاطرات زمین‌شناختی به عنوان محورهای ایده‌پردازی به‌منظور تشکیل استارت‌آپ‌های موفق در این حوزه معرفی شده است.

پیام ها:

loader
لینک های تصویری