پیک خبری 17، پیک بی خبری

1397/07/18 تعداد بازدید: 2435
print

این سرفصل گریزی است به پاره‌ای نکات که یا از آن بی‌خبریم و یا در مشغله‌ی کارهای مختلف کمتر به آن توجه نموده و یا می‌نمائیم، ولی هر چه باشد دستمایه‌ای از مضامین طنز و جدی است که توجه ما را بیشتر به خود جلب نماید. لذا هیئت تحریریه تصمیم بر آن گرفت تا مطالبی برآمده از لابه‌لای اسناد تاریخی طی دوره فعالیت سازمان نیز به آن افزوده شود تا طیف گسترده‌تری از مطالب را دربرگیرد، امید است مفید واقع شود.

 

 

نگاهی به افق 1400 و تکالیف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در نقشه راه بخش معدن و صنایع معدنی

توسط: جعفر رکنی

اخیراً نقشه راه بخش معدن و صنایع معدنی ایران و برنامه چهار ساله وزارت صنعت، معدن و تجارت (1400-1397) تدوین و به واحدهای زیرمجموعه این وزارتخانه ابلاغ شده است.

بر اساس این نقشه راه، بخش معادن و صنایع معدنی به دلیل برخورداری از قابلیت تولید محصول‌های صادراتی با ارزش افزوده و امکان صادرات به خارج از کشور، هم‌چنین تنوع و پراکندگی ذخایر معدنی مورد توجه بوده و بخشی از رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال در اقتصاد ایران را معطوف به این حوزه دانسته است. در تدوین نقشه راه، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی به ویژه اهدافی مانند درون‌زایی، برون‌گرایی، دانش بنیان و عدالت محوری و تقویت رقابت پذیری و صادرات محوری در نظر گرفته شده است. در بخش دیگر نقشه راه معدن و صنایع معدنی در چهار ساله پیش رو ضمن برشمردن ویژگی‌های حوزه معدن و صنایع معدنی در اقتصاد ملی عهده چالش‌ها و تنگناهای کلان بین بخشی و درون بخشی ناکافی بودن اکتشافات و اطلاعات پایه نام برده شده سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور به عنوان متولی اکتشافات تا مرحله شناسایی و نیمه‌تفصیلی در کشور بایستی با برنامه‌ریزی دقیق و پیگیری اخذ اعتبارهای مورد نیاز در تکمیل داده‌های اکتشافی و اطلاعات پایه زمین شناسی این حوزه پیش قدم می‌باشد. لذا جهت آگاهی بیشتر و ضمن توجه به مفاد مختلف نقشه راه، بخش معدن و صنایع معدنی، چشم انداز و اهداف کلان نقشه راه به شرح ذیل آمده است:

• شناسایی پتانسیل‌های معدنی کشور؛

• بهره برداری بهینه از ظرفیت‌های معدنی کشور؛

• توسعه زنجیره ارزش صنایع معدنی با هدف افزایش ارزش افزوده صنعتی در کشور؛

• افزایش رقابت‌پذیری و بهره‌وری بنگاه‌های معدنی و صنایع معدنی؛

• بهره‌گیری حداکثری از طرفیت‌های بخش خصوصی داخلی و مشارکت خارجی؛

• توسعه پایدار معادن و صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی؛

• توسعه مواد معدنی مورد نیاز صنایع آینده؛

• تأمین و ارتقاء منابع انسانی کارآمد و فراهم نمودن محیط کار ایمن و مناسب؛

• بهره‌گیری حداکثری از طرفیت‌های دانشگاهی مراکز تحقیقاتی و دانش‌بنیان در راستای فعالیت‌های اکتشافی؛

• توسعه معادن و صنایع معدنی؛

با توجه به این سند و در راستای چشم‌انداز و اهداف کلان نقشه راه بخش معدن و صنایع معدنی اهداف کمی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور فارغ از اما و اگرهای مطرح در این حوزه در چهارساله آینده به شرح ذیل مورد تأکید و تصویب قرار گرفته که در صورت تخصیص اعتبارهای کافی در دستور کار خواهد بود.

تبصره 1: اهداف کمی برنامه 4 ساله سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور منوط به تأمین اعتبار مورد نیاز است.

تبصره 2: هزینه‌های هر واحد بر مبنای سال 97 محاسبه شده است و به تناسب افزایش قیمت در سال‌های آتی، بودجه مورد نیاز تغییر خواهد کرد.

 

پیام ها:

loader
لینک های تصویری