برگزاری کارگاه های آموزشی نخستین رویداد زمین گردشگری شمال شرق ایران در اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق

1404/02/11 تعداد بازدید: 129
print
برگزاری کارگاه های آموزشی نخستین رویداد زمین گردشگری شمال شرق ایران در اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق

به گزارش روابط عمومی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، فعالیت دومین روز از نخستین رویداد زمین گردشگری به میزبانی این اداره کل و در فضای بسیار جذاب و تاریخی موزه علوم زمین مشهد با برپایی سه کارگاه آموزشی تحت عناوین "مبانی گوهرشناسی"، "مبانی حجاری سنگ های تزئینی" و "شناسایی کانی ها و سنگ ها در نمونه های دستی" آغاز گردید.

با توجه به اهمیت و جایگاه پارک موزه علوم زمین مشهد به عنوان یکی از ژئوسایت‌های مهم در حوزه این شهرستان و از طرفی اهمیت و کاربرد گوهرسنگ‌ها و گوهرکانی‌ها در صنایع مختلف و روشن‌گری هر چه بهتر موقعیت شهر جهانی گوهرسنگ‌ها، این نشست‌های کارگاهی با حضور اساتید مجرب و فعال در این حوزه‌ها و به اشتراک گذاشتن دستاوردها و تجارب علمی و تجربی خود برای میهمانان و علاقه‌مندان در این زمینه‌های فنی و علمی برگزار گردید.
محبوبه پرورش رئیس موزه علوم زمین مشهد با عرض خوش‌آمدگویی به بازدیدکنندگان و شرکت‌کنندگان در این رویداد بزرگ زمین‌گردشگری و تشکر از اساتید و به ویژه از جناب آقای دکتر زارع مدیرکل محیط زیست و رئیس مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی ایران در شهرستان مراغه به جهت اهداء امانی تعدادی فسیل‌های بزرگ مهره‌داران منطقه مراغه به همت موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی کشور و سایت مهره‌ داران مراغه، به موزه علوم زمین مشهد، این همکاری را ستود و عنوان داشت تاکنون این فسیل‌های خاص و بزرگ مورد بازید و استقبال تعداد زیادی از علاقه‌مندان قرار گرفته است.
در حاشیه برگزاری این همایش کارگاهی، از مجموعه با ارزش و نفیس فسیل‌های مهره‌داران منطقه مراغه در غرب کشور نیز رونمایی گردید. در این ارتباط، زارع مدیرکل محیط زیست و رئیس مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی ایران در شهرستان مراغه توضیحات مبسوطی در رابطه با فسیل‌های مهره‌داران از جمله زرافه‌ها، فیل‌ها، کرگدن‌ها، اسب‌ها، بیر، خرس، و... اهدایی امانی در موزه علوم زمین مشهد ارائه نمود. ایشان ضمن تشکر از مسئولین برگزاری این رویداد عنوان نمود در این مراودات علمی می‌توان انتقال هر چه بهتر تاریخ زمین‌شناسی را رقم زد.
هادی شریفی سرپرست اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق ضمن تشکر و سپاس از اساتید و میهمانان شرکت کننده از اقصی نقاط کشور در نخستین رویداد زمین‌گردشگری شمال شرق ایران، همکاری بین موزه‌های علوم زمین کشور و برگزاری یک چنین کارگاه‌های تخصصی و فنی را فتح بابی برای به اشتراک‌گذاری دیدگاه‌ها و دستاوردهای مهم در حوزه علوم زمین و موزه‌ها تلقی نمود و همکاری فی‌مابین مراکز تحقیقاتی علمی علوم زمین از جمله مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی شهرستان مراغه را به فال نیک گرفت. ایشان اضافه نمود چنین نشست‌های تخصصی و برگزاری کارگاه‌هایی از این قبیل، معرفی نمونه‌های نفیس موزه‌ای برای علاقه‌مندان در اقصی نقاط کشور را به همراه خواهد داشت.
لازم به ذکر است این رویداد مهم و به یادماندنی، به همت و همکاری اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.
 

 

 

 

 

 

 

فیلم رونمایی از نمایشگاه امانی فسیل مهره داران مراغه در موزه علوم زمین

پیام ها:

loader
آخرین اخبار
لینک های تصویری